Prisen for en alarm

Hvorfor skal det egentlig være så dyrt at have en alarm?
Det er jo sjældent fordi selve hardwaren oser af eksklusivitet, og dyre materialer. Men hardwaren er tydeligvis den mindste del af at have et alarmsystem.

For bag ved selve alarmen, og den øredøvende alarm lyd den giver, når alarm bliver udløst, finder man også en alarmcentral og et vagtfirma, med en vagt der er klar til at rykke ud, og kontrollere om der er et indbrud igang hos dig.
Det er jo netop på den del, at dit alarmsystem virkelig skal vise sit værd. Der er selve kernen i det, at have et alarmsystem. Hvordan det faktisk fungerer, når alarmen udløses.

Det er vel også den del, man i mine øjne, skal være mest opmærksom på, når man skal vælge mellem forskellige alarmselskaber. Det er alle de bagved liggende funktioner, som afgør hvorvidt et alarmselskab er pengene værd eller ej. Det koster selvfølgelig penge, at holde sådan en service kørende. Derfor skal man umiddelbart heller ikke lade sig forblænde af de tilbud, som lyder for gode til at være sande.

Årets mange helligdage

Jeg tror stadig de fleste kan huske hvilken fantastisk sommer vi har haft, og pludselig nærmer julen sig. Det er faktisk utrolig så hurtigt tiden går.

Historien om julen er jo bundet om på den bibelske fortælling om Jesus fødsel. Senere kommer dødsfaldet, som vi markerer omkring påsken. Men fra forår til efterår er det knap så travlt med bibelske markeringer. Men derfor synes jeg da bestemt ikke det er en kedelig tid af den grund.
Tværtimod går året jo sin gang, og heldigvis for det. Det kan jo ikke være helligdage det hele. Jeg synes faktisk jeg har haft et rigeligt langt og koncentreret efterår.

Men nu venter julen, og det bliver tid til at finde alle juletraditionerne frem. Der skal pyntes op, spises op og drikkes op. På den måde, er julen på mange måder en storslået tid. For mange endda et af årets helt store højdepunkter. Det er det ihvertfald for mig

Tjek din antivirus

For noget tid siden hørte jeg om en der var blevet ramt af virusangreb. Jeg har godt før hørt om folk der har fået trykket på noget, som gik ud over deres computer. Det kan godt være irriterende, hvis man får virus på computeren.

Men den her virus var ekstra slem, det var såkaldt ransomware, den låste faktisk ned for hele computeren. Jeg kan ikke huske, hvordan de fik det løst. Men det gjorde at jeg lige fik tjekket, om jeg nu også havde en opdateret antivirus på min computer. Jeg går ikke altid så meget op i antivirus, men det gav mig alligevel lidt ekstra at tænke over. For det kan da vidst ikke betale sig, ikke at have en ordentlig antivirus. Når først skaden er sket, så er det virkelig ærgerligt ikke at have gjort sig sine forholdsregler.

Derfor har jeg straks været på jagt efter en antivirus som også kan beskytte imod ransomware angreb. Så nu kan jeg igen bruge min computer med lidt mere ro i sindet.

Hvordan bygger man på internettet?

Efterhånden foregår flere ting på internettet. Ikke nok med, at alting skal forbindes til internettet, så er mulighederne ved at benytte internettet efterhånden nærmest kun begrænset af din egen fantasi. Nogen vil også mene, at evnerne ud i webudvikling også kan være begrænsende. Det kan jeg tildels være enig i.

Jeg har i flere år allieret med med en dygtig webudvikler, som har kunnet hjælpe med mig at gøre mine ideer til virkelighed. På den måde, er fantasien netop den største begrænser end det er evnerne. For uanset hvilken ide jeg præsenterer dem for, så kan de næsten altid komme i tanke om en løsning, som kan bruges for at muliggøre ideen. Derfor kan jeg selvfølgelig kun anbefale andre, at hvis de også ser deres evner som webudvikler værende begrænsede, så skal de finde nogle der kan hjælpe dem videre.

Det har jeg ihvertfald selv haft stor glæde af. Der findes mange dygtige mennesker rundt omkring i landet. Men da det netop er online og på internettet, er afstand ikke altid så afgørende for, hvem man vælger at samarbejde med.

Når jeg bliver stor

Der er mange ting at tage stilling til i løbet af et helt liv. En af de mange ting er selvfølgelig, hvad vil du være når du bliver stor? Der er jo helt vildt mange forskellige uddannelser og erhverv at vælge imellem.

Nogen virker til at være meget sikre i deres valg, allerede meget tidligt i livet. Andre får aldrig rigtig fundet ud af det. Det er egentlig meget sjovt, at der kan være så stor forskel. Hvornår finder man eksempelvis ud af, at man gerne vil være bedemand? Jeg tror egentlig det er et ret fint job. Det er faktisk også ret godt, at der findes bedemænd når et dødsfald indtræffer. For hvad skulle vi næsten ellers gøre? Det virker vel nærmest uoverskueligt, hvis ikke der fandtes professionelle, som kunne hjælpe en i den situation.

Så jeg håber da virkelig, at det også et er erhverv, som vil være attraktivt i fremtiden. For vi har brug for det, men det er jo ikke et job som ynder samme anerkendelse eksempelvis astronaut. Men det er i min optik ikke desto mindre vigtigt.

Sol og flotte biler

I min færd rundt i sommerlandet, er det også blevet sæson for, at gå og kigge på biler. Det er som om, at når solen skinner må alle biler komme ud. Samtidig præsenterer de sig også lidt flottere i sol, end det er tilfældet i et massivt regnvejr.

Indtil videre, synes jeg at jeg har set mange forskellige flotte biler. Jeg har lagt mærke til, at car wrap, som er en slags foliering, er blevet mere og mere populært. Jeg forstår det egentlig godt, for når det er udført professionelt, kan det faktisk give både flotte og ret kreative resultater. Man kan virkelig skabe en bil, som ingen andre kører rundt i.

Jeg har samtidig ladet mig fortælle, at det er godt for bilens originale lak, da folien jo ligger som et beskyttende lag ovenpå. På den måde, bliver det hele lidt mere hårdfør.
Så det er ihvertfald en ting, jeg selv vil overveje til min bil, og kommende biler.

Find den rigtige håndværker

Der er næsten altid nogle praktiske problemer, man skal have løst i sit hjem. Måske netop derfor, findes der stadig en stor vifte af forskellige håndværksfag. Fordi man med speciale i de forskellige håndværk, netop har mulighed for at løse ethvert tænkeligt problem som skulle opstå i de små hjem.
Jeg har vel selv brugt både VVS, tømrer og elektriker i mit hjem. Det er ret smart, at uanset hvad udfordring man måtte have, så findes der altid mindst én man kan ringe til. I nogen tilfælde, kan man endda opleve at man skal have løst et problem som ligger i en zone, hvor flere forskellige håndværkere vil kunne udføre opgaven.
For forståelsen af håndværkenes grænser, så tror jeg ikke nødvendigvis man skal tænke dem så skarpe. Jeg plejer altid at beskrive mit problem for håndværkeren, og lader det så være op til dem, hvorvidt det er en opgave de kan løse eller ej. På den måde er ingen diskvalificeret på forhånd.

Nyt CRM – hvordan?

For kort tid siden, valgte vi på mit arbejde at udskifte vores gamle CRM-system til et nyt. Det gamle system var aldrig rigtig blevet brugt, og det var måske en god ide, at kigge på hvorfor det aldrig rigtig blev en succes, i forbindelse med, at vi ville skifte til et nyt system.
Når vi kiggede os omkring i virksomheden, blev ét af de nye kriterier ret hurtigt, at vi havde brug for et dansk CRM system. Det er simpelthen lettere at gå til, fordi man ikke hele tiden skal tænke over sprogbarrierer, som også skal overvindes før man kan komme ordentlig i gang med systemet.
For netop dét lader til, at være den største udfordring for at et CRM system kan blive en succes. Når man faktisk bruger systemet, og synes det er let og praktisk, så er der netop også godt grundlag for, at man vil bruge det fremadrettet også.

Hvis man derimod føler, at det er besværligt i brug, og har en stejl indlæring, så er man nok tilbøjelig til ikke at få det brugt.

note-1315998

Ny eller gammel butik

Der findes mange måder, at have en butik på nu til dags. Der findes både den traditionelle hvor man åbner en fysisk butik, vipper åben/lukke skiltet rundt i vinduet, og hvor betjeningerne foregår over skranken, og pengene går direkte i kasseapparatet.
Så findes der den nye variation over butikskonceptet. Det handler selvfølgelig om webshops, hvor man udelukkende har en virtuel butik, og hvor der er åben hele døgnet rundt. Samtidig er din webshop heller ikke begrænset til et geografisk område, men må i stedet betegnes som værende beliggende centralt i hele landet. Din butik ligger med lidt god vilje i alle landets dagligstuer, og er ikke blot en webshop i Esbjerg.
Med de mange muligheder, så handler det et eller andet sted også om, at man skal lære at til vælge det rigtige, fravælge det forkerte og ellers bare lære at begrænse sig.
Men det giver selvfølgelig nogle muligheder for at drive forretning, som man ikke så for bare 20 år siden.

shop-front-1-1556054

Store mængder streaming

Der sker hele tiden en udvikling inden for teknologien verden. En ting er i hvert fald ret tydeligt at få øje på, og det er svært at forestille sig, at udviklingen nogensinde skulle gå den anden vej igen.
Jeg tænker selvfølgelig på streaming kontra fysiske medier, men også i forhold til at have indhold liggende lokalt. Det er efterhånden tydeligt at både musik, film og TV-serier er noget som vi efterhånden tager for givet, at vi bare kan streame.

Det sætter selvfølgelig nye krav, især i forhold til at vi skal være online, og gerne med rimelige hastigheder. Faktisk kan man sige, at hvis man primært baserer sig på streaming, og andre cloudtjenester, så har man ikke mange muligheder for at foretage sig ting, i det øjeblik man skulle stå uden internetforbindelse.
Inden for dette punkt, sker der selvfølgelig også en masse i disse år. Men, der er selvfølgelig stadig et lille efterslæb. For de mennesker, vil streaming nok endnu ikke blive det helt store hit.

1440150_38509981