Hvor mange computere skal vi bruge?

Jeg tror de fleste virksomheder har oplevet, at det kan være vanskeligt at indkøbe præcis den mængde computere og hardware de har brug for. Man ender typisk med, at indkøbe mere end man har brug for, og i det øjeblik man først har købt en computer, så står den bare og bliver forældet.

Det betyder at man ikke har stor fleksibilitet i forhold til når man ansætter og afskediger medarbejdere. Fordi man enten vil have ekstra gamle computere på lager, eller stå og mangle enheder for en kort periode. Derfor kan man med fordel kigge i retning af at leje bærbare computere.
På den måde hænger man ikke på gammel hardware, og man kan efter aftale skaffe sig nye maskiner når, og lige så længe, som behovet opstår. Så betaler man selvfølgelig en leje, men man er ikke bundet af sit lager med forældede computere.

Det synes jeg faktisk kan have nogle store fordele, når man tænker IT drift for virksomheder.

Er der alarm?

Det virker efterhånden til, at der er alarmsystemer alle steder. De er mere tilgængelige end nogensinde. Men man skal selvfølgelig være opmærksom på nogle af de grundlæggende og store forskelle som er.

Når man typisk ser professionel video overvågning, så hænger det typisk sammen med en alarm central. Her sidder der en medarbejder og kan kigge på videoen i det tilfælde, at der sker et indbrud. Det betyder at de hurtigt kan sende en vagt eller politi til adressen i det tilfælde, at der er tyve på spil.

Den anden private type, kommer uden opkobling til en alarm central. Her kan man selv se videoen, og er dermed også ansvarlig for, at få nogle sendt hjem i det tilfælde at tyve er på spil. Det er selvfølgelig en billigere løsning. Men man står også selv med opgaven at handle i det tilfælde uheldet er ude. For nogen af det fint nok, imens andre foretrækker at der er nogle professionelle som tager sig af den del.

Stå på egne ben

Jeg kender en del selvstændige håndværkere. Der er mange ting, man skal være opmærksom på, når man starter op. Man skal selvfølgelig selv sørge for, at man har alt det nødvendige værktøj. Men derudover, er der også noget med at finde et værksted, og et rullende værksted, nemlig en bil.

Når der er styr på alt det grundlæggende, så skal man have kunder, og for at få fat i dem, kan man med fordel gå igang med lidt markedsføring.
Et oplagt potentiale er altid, at få foretaget en bilindpakning. På den måde, kan potentielle kunder genkende dit firma, når du kører rundt og udfører arbejde. Det er en meget oplagt måde, at vise hvem der udfører et bestemt arbejde. Derudover, er der idag også krav om byggeplads skiltning. Sådan et skilt, kan man også betragte som en reklame.

Hvis man vil have noget reklame som er uafhængig af det arbejde man udfører, kan man selvfølgelig også reklamere online eller på forskellige former for tryk medier.

Prisen for en alarm

Hvorfor skal det egentlig være så dyrt at have en alarm?
Det er jo sjældent fordi selve hardwaren oser af eksklusivitet, og dyre materialer. Men hardwaren er tydeligvis den mindste del af at have et alarmsystem.

For bag ved selve alarmen, og den øredøvende alarm lyd den giver, når alarm bliver udløst, finder man også en alarmcentral og et vagtfirma, med en vagt der er klar til at rykke ud, og kontrollere om der er et indbrud igang hos dig.
Det er jo netop på den del, at dit alarmsystem virkelig skal vise sit værd. Der er selve kernen i det, at have et alarmsystem. Hvordan det faktisk fungerer, når alarmen udløses.

Det er vel også den del, man i mine øjne, skal være mest opmærksom på, når man skal vælge mellem forskellige alarmselskaber. Det er alle de bagved liggende funktioner, som afgør hvorvidt et alarmselskab er pengene værd eller ej. Det koster selvfølgelig penge, at holde sådan en service kørende. Derfor skal man umiddelbart heller ikke lade sig forblænde af de tilbud, som lyder for gode til at være sande.

Årets mange helligdage

Jeg tror stadig de fleste kan huske hvilken fantastisk sommer vi har haft, og pludselig nærmer julen sig. Det er faktisk utrolig så hurtigt tiden går.

Historien om julen er jo bundet om på den bibelske fortælling om Jesus fødsel. Senere kommer dødsfaldet, som vi markerer omkring påsken. Men fra forår til efterår er det knap så travlt med bibelske markeringer. Men derfor synes jeg da bestemt ikke det er en kedelig tid af den grund.
Tværtimod går året jo sin gang, og heldigvis for det. Det kan jo ikke være helligdage det hele. Jeg synes faktisk jeg har haft et rigeligt langt og koncentreret efterår.

Men nu venter julen, og det bliver tid til at finde alle juletraditionerne frem. Der skal pyntes op, spises op og drikkes op. På den måde, er julen på mange måder en storslået tid. For mange endda et af årets helt store højdepunkter. Det er det ihvertfald for mig

Tjek din antivirus

For noget tid siden hørte jeg om en der var blevet ramt af virusangreb. Jeg har godt før hørt om folk der har fået trykket på noget, som gik ud over deres computer. Det kan godt være irriterende, hvis man får virus på computeren.

Men den her virus var ekstra slem, det var såkaldt ransomware, den låste faktisk ned for hele computeren. Jeg kan ikke huske, hvordan de fik det løst. Men det gjorde at jeg lige fik tjekket, om jeg nu også havde en opdateret antivirus på min computer. Jeg går ikke altid så meget op i antivirus, men det gav mig alligevel lidt ekstra at tænke over. For det kan da vidst ikke betale sig, ikke at have en ordentlig antivirus. Når først skaden er sket, så er det virkelig ærgerligt ikke at have gjort sig sine forholdsregler.

Derfor har jeg straks været på jagt efter en antivirus som også kan beskytte imod ransomware angreb. Så nu kan jeg igen bruge min computer med lidt mere ro i sindet.

Hvordan bygger man på internettet?

Efterhånden foregår flere ting på internettet. Ikke nok med, at alting skal forbindes til internettet, så er mulighederne ved at benytte internettet efterhånden nærmest kun begrænset af din egen fantasi. Nogen vil også mene, at evnerne ud i webudvikling også kan være begrænsende. Det kan jeg tildels være enig i.

Jeg har i flere år allieret med med en dygtig webudvikler, som har kunnet hjælpe med mig at gøre mine ideer til virkelighed. På den måde, er fantasien netop den største begrænser end det er evnerne. For uanset hvilken ide jeg præsenterer dem for, så kan de næsten altid komme i tanke om en løsning, som kan bruges for at muliggøre ideen. Derfor kan jeg selvfølgelig kun anbefale andre, at hvis de også ser deres evner som webudvikler værende begrænsede, så skal de finde nogle der kan hjælpe dem videre.

Det har jeg ihvertfald selv haft stor glæde af. Der findes mange dygtige mennesker rundt omkring i landet. Men da det netop er online og på internettet, er afstand ikke altid så afgørende for, hvem man vælger at samarbejde med.

Når jeg bliver stor

Der er mange ting at tage stilling til i løbet af et helt liv. En af de mange ting er selvfølgelig, hvad vil du være når du bliver stor? Der er jo helt vildt mange forskellige uddannelser og erhverv at vælge imellem.

Nogen virker til at være meget sikre i deres valg, allerede meget tidligt i livet. Andre får aldrig rigtig fundet ud af det. Det er egentlig meget sjovt, at der kan være så stor forskel. Hvornår finder man eksempelvis ud af, at man gerne vil være bedemand? Jeg tror egentlig det er et ret fint job. Det er faktisk også ret godt, at der findes bedemænd når et dødsfald indtræffer. For hvad skulle vi næsten ellers gøre? Det virker vel nærmest uoverskueligt, hvis ikke der fandtes professionelle, som kunne hjælpe en i den situation.

Så jeg håber da virkelig, at det også et er erhverv, som vil være attraktivt i fremtiden. For vi har brug for det, men det er jo ikke et job som ynder samme anerkendelse eksempelvis astronaut. Men det er i min optik ikke desto mindre vigtigt.

Sol og flotte biler

I min færd rundt i sommerlandet, er det også blevet sæson for, at gå og kigge på biler. Det er som om, at når solen skinner må alle biler komme ud. Samtidig præsenterer de sig også lidt flottere i sol, end det er tilfældet i et massivt regnvejr.

Indtil videre, synes jeg at jeg har set mange forskellige flotte biler. Jeg har lagt mærke til, at car wrap, som er en slags foliering, er blevet mere og mere populært. Jeg forstår det egentlig godt, for når det er udført professionelt, kan det faktisk give både flotte og ret kreative resultater. Man kan virkelig skabe en bil, som ingen andre kører rundt i.

Jeg har samtidig ladet mig fortælle, at det er godt for bilens originale lak, da folien jo ligger som et beskyttende lag ovenpå. På den måde, bliver det hele lidt mere hårdfør.
Så det er ihvertfald en ting, jeg selv vil overveje til min bil, og kommende biler.

Find den rigtige håndværker

Der er næsten altid nogle praktiske problemer, man skal have løst i sit hjem. Måske netop derfor, findes der stadig en stor vifte af forskellige håndværksfag. Fordi man med speciale i de forskellige håndværk, netop har mulighed for at løse ethvert tænkeligt problem som skulle opstå i de små hjem.
Jeg har vel selv brugt både VVS, tømrer og elektriker i mit hjem. Det er ret smart, at uanset hvad udfordring man måtte have, så findes der altid mindst én man kan ringe til. I nogen tilfælde, kan man endda opleve at man skal have løst et problem som ligger i en zone, hvor flere forskellige håndværkere vil kunne udføre opgaven.
For forståelsen af håndværkenes grænser, så tror jeg ikke nødvendigvis man skal tænke dem så skarpe. Jeg plejer altid at beskrive mit problem for håndværkeren, og lader det så være op til dem, hvorvidt det er en opgave de kan løse eller ej. På den måde er ingen diskvalificeret på forhånd.