De lange spørgsmål

Jeg ved faktisk ikke særlig meget om skorstene. Det er måske derfor, der også lidt ubesvarede spørgsmål når jeg tænker over, hvordan og hvorfor vi overhovedet har skorstene. Det handler selvfølgelig om, at få ledt noget røg væk. I den sammenhæng giver en skorsten i sig selv ret fin mening.

Men hvorfor har de forskellig højde, og hvor langt væk ønsker vi egentlig at lede røgen? Der findes mange forskellige industriskorstene derude i landet og i verden. Skorstenene har vel også til formål, at mindske mængden af skadelige stoffer som udledes til de der bor omkring skorstenen. Men jeg er ikke helt klar over, om det er skorstenen som gør, de skadelige stoffer mindskes eller sorteres fra eller om den proces reelt set allerede sker ved selve forbrændingen. Hvorfor har skorstene også forskellige længder? Hvad kan være fordelene ved, om en skorsten er kortere eller længere? Og vil røg helt automatisk søge til enden af en skorsten uanset hvor lang den er? Det er mange spørgsmål om skorstene.

Uanset om jeg får dem besvaret eller ej, så klarer jeg mig nu nok. Men derfor er det stadig ret interessant.

 

1078549_30027900